Hej!

Finns det något så underbart som ljuset och den skira grönskan på våren? Vi njuter av årstiden och ser fram emot påsk som ju ligger ovanligt sent i år. Det finns alltså ännu gott om tid att förbereda något extra gott och fint till denna härliga långhelg.

I vår webbutik finns många fina formar som passar extra bra på våren, t ex höna, tupp och kyckling, fjäril, kanin/hare och får (lamm).
Nytt är att vi också fått in ett antal äggformar att baka fina påskkakor med. Sedan vi skrev sist har vi dessutom utökat sortimentet med en kul pratbubbla och en skiftnyckel för den händige…

Passa på!
Just nu bjuder vi alla som handlar minst 10 varor i webbutiken på en sjöstjärneform. Dessutom har vi sänkt fraktavgift den här veckan - t o m 17/4 är frakten endast 19 kr.

Recept!

Visst är det gott med pepparkakor, men kanske inte riktigt vad man känner för att baka en vacker vårdag. Sist i brevet kommer därför ett recept på goda småkakor där man kavlar ut degen och trycker ut figurer med kakmått. Kakorna passar lika bra till dopfesten som till barnkalaset eller fika i trädgården. Fler recept hittar Du också på vår inspirationssida.

Många av våra kunder berättar att de använder sina formar till att baka till barnkalas med något särskilt tema. Vi tycker alltid att det är roligt att höra vad ni använder era kakmått till, fortsätt att höra av er och berätta!

Så en liten rad till er som gärna seglar: ni minns säkert en av förra årets nyheter – segelbåt… tillsammans med marina motiv som sjöstjärna och kräfta ger den underbara kakor att njuta i solnedgången till vågskvalpets kluckande…

Glad Påsk och en riktigt Härlig Sommar önskar vi er!

Vi återkommer i höst då vi presenterar många fler nya motiv.

Vänliga hälsningar

Cathrine & Jan
www.formina.se


Annies kakor med glasyr

125 g smör eller margarin
1,5 dl socker
1 litet uppvispat ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 krm salt

Rör smör och socker pösigt. Häll i ägget lite i taget under omrörning. Blanda mjöl, kryddor och salt och tillsätt detta. Blanda samman till en fast deg. Kavla ut på mjölat bakbord eller direkt på bakplåtspapper, degen ska vara ca ½ cm tjock. Ta ut kakor med olika mått. Samla ihop degen som blir över, kavla ut den på nytt och ta ut nya kakor. Lägg kakorna på smorda plåtar/bakplåtspapper på plåt. Grädda dem mitt i ugnen (eller ev. högre upp) i ca 15 min tills de fått svagt ljusbrun färg. Låt svalna på galler.

Dekorera eventuellt med glasyr:

1 ½ dl florsocker
½ -1 msk varmt vatten
karamellfärg

Blanda ihop florsocker och vatten i en skål och rör smeten slät. Dela upp glasyren i så många olika koppar som du vill ha färger på glasyren och tillsätt någon droppe karamellfärg i varje kopp. Rör om. Spara gärna lite ofärgad glasyr också. När kakorna kallnat lägger du en halv tesked glasyr på varje kaka och brer ut glasyren jämnt. Innan glasyren stelnat kan du dekorera kakorna med t ex non-stop karameller.

Om du inte vill ha fler mejl från oss så hör av dig, så tar vi bort din adress ur vårt register.

     

Drift & produktion:  Wikinggruppen