Pepparkaksborg som är perfekt för nybörjare

Skapa en hel liten sagovärld med prinsessor,

förtrollade prinsar och ståtliga enhörningar!

Mall till enkel pepparkaksborg

 

En annorlunda variant av pepparkakshus som både är lätt och kul att göra! Den här borgen har inga svåra vinklar som ska passas ihop, eller konstiga bitar som man undrar var i all sin dar de ska sitta. Den består helt enkelt av fyra rejäla torn med starka murar emellan. Perfekt för små riddare och prinsessor, som utan problem kan vara med och bygga.

Borgmallen finns i två storlekar, den större ger en borg som är ca 40 x 40 cm och 17 cm hög. Den mindre varianten blir ca 30 x 30 cm och 13 cm hög.

Byggtips:

Dekorera gärna delarna med godis eller kristyr innan du sätter ihop dem. Börja med att sätta ihop de fyra tornen, ett i taget och låt dem torka. Mura sedan ihop tornen med murarna och sätt dit porten. Klart!

Låt gärna pepparkaksborgen bli centrum i er alldeles egna pepparkaksvärld! Med spännande pepparkakor som passar in är det bara att bestämma om det är en prinsessa, prins, eller en ståtlig enhörning som bor i borgen. Eller är det kanske en grodprins som väntar på att få en puss?

Du kan baka en hel saga om du vill! Pepparkaksformar ur sagans värld hittar du här.

 

Ladda ner mallen här:

Mall till enkel pepparkaksborg 40 x 40 cm

Mall till enkel pepparkaksborg 30 x 30 cm

 

Om du vill baka en pepparkaksborg utan att behöva klippa ut mallar, så har vi också ett set med formar till en pepparkaksborg, i vår webbutik. Den borgen blir ca 10 x 10  cm och 8 cm hög.

För dig som istället njuter av att få hålla på och pyssla och klippa och sätta ihop alla delar i ditt pepparkaksbygge har vi också en mall till en lite mer avancerad pepparkaksborg som du hittar här.

 

 

 

Drift & produktion:  Wikinggruppen
Produkter
Övrigt