Skötselråd

 

En del av våra motiv är gjorda i så kallad bleckplåt, vilket är det klassiska materialet för pepparkaksformar. Bleckplåt är ett bra material, eftersom det möjliggör detaljer i motivets utformning, samtidigt som formarna är stabila.

Tyvärr är bleckplåt inte helt rostfritt. Det kan bli små rostfläckar på formarna om man låter dem ligga i blöt en längre stund, eller om de får torka sakta på en fuktig yta. Själva brukar vi diska dem i diskmaskin, vilket för det allra mesta brukar fungera bra, men ibland händer det att det blir någon liten rostfläck av detta också. Formarna rostar lättare om de ligger på varandra i diskmaskinen eller diskstället, särskilt om man blandar formar i bleckplåt med rostfria formar.

Om Du vill vara helt säker på att formarna inte rostar så diska dem i varmt vatten och låt dem lufttorka utspridda på en torr diskhandduk eller på en plåt i ugnen på eftervärmen. Självklart kan du även torka dem för hand. 
Om du använder dina formar ofta kan du också välja att torka av dem med hushållspapper istället för att diska dem varje gång.

De flesta av våra formar är i rostfritt stål, och om du vill undvika formar av bleckplåt kan du gå in på kategorin "rostria motiv", och välja och vraka där. 

 

 Trevligt bak!

 

Drift & produktion:  Wikinggruppen
Produkter
Övrigt