Peace, love and gingerbread

Jag tror verkligen att det stärker gemenskapen att göra positiva saker tillsammans. Det är nog också därför så många lekar och aktiviteter har dykt upp på arbetsplatsträffar och kickoffer. Men valet av teambuildingsaktiviteter får man förstås vara varsam med. För det är ju inte säkert att det är stärkande för gemenskapen att till exempel tävla i gokart. Särskilt inte om några avskyr det samtidigt som chefen, som har valt aktiviteten, själv råkar vara kartingfantast!

Inom en familj kan en gemensam aktivitet ofta vara mer värdefull än att till exempel titta på TV ihop (även om en bra film också är ett sätt att umgås). Att baka tillsammans är kreativt och ger ett resultat som uppskattas av de flesta. Syftet (till skillnad från gokart eller för den delen TV-program om bakning) är ju inte heller att kora en vinnare. Just därför gynnas  gemenskapen, både i små och stora sammanhang.

Jag vill inte förringa de gigantiska utmaningar som statsmännen möter. Inte heller föreslå någon quick-fix för deras samarbete. Men kanske ändå att de globala relationerna skulle må bra av att ledarna någon gång möttes för att utföra gemenskapsfrämjande stordåd – i köket!


Pepparkaksbak med Obama, Merkel och Putin

Mötesplats som främjar världsfreden?

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion:  Wikinggruppen
Produkter
Övrigt