Hemmafixad Sandwich-glass med pepparkaksformar

Sandwich är en gammal goding inom svenskt glass-sortiment. Den vanligaste är kanske GB:s variant, men det finns andra glassmärken som har sina egna (snarlika) varianter. Personligen tycker jag att det är godare med något knaprigt till glassen. Men den här klassikern har många fans, så därför bjuder jag på ett lätt recept på hur du kan göra egen sandwich-glass. Passar jättebra som sommarfika!

Det här receptet är dessutom glutenfritt, och har man mjölkfri glass i frysen så kan man servera det här goda mellanmålet till både gluten- och mjölkintoleranta.

Börja med att baka botten till en chokladrulltårta. Det här receptet kommer från boken Sju sorters kakor. (En bakbok som jag tycker ALLA som är det minsta intresserade av bakning borde ha!)

Receptet räcker till 3 sandwichglassar. Vill du ha fler så gör du dubbel sats.

3 ägg

1 1/2 dl socker

3/4 dl potatismjöl

2 msk kakao

1 tsk bakpulver

 

Sätt ugnen på knappt 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, siktad kakao och bakpulver. Vänd ner blandningen i smeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.

Stjälp upp kakan på lättsockrat bakplåtspapper eller en fuktig duk. Dra försiktigt bort pappret som kakan gräddats på. Låt den kallna. (Det går ganska fort eftersom kakan är tunn.)

Ta ut sandwich-bitar ur rulltårtan med hjälp av en iPepp-form. Lägg en bit glass på varannan kakbit och lägg på de resterande kakbitarna som lock.

Servera genast! (Eller stoppa in dem i kylen eller frysen en stund innan de äts.) 

 

Hemmagjord sandwichglass

Mellanmål för varma sommardagar!

 

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion:  Wikinggruppen
Produkter
Övrigt