Påsklov och potatistryck!

Påsken är snart här och äntligen är det dags för lite lov igen. Jag har längtat! Veckorna blir så korta när dagarna är fyllda av arbete, skola, aktiviteter och allt annat som måste klaras av och hinnas med. Jag tycker mycket bättre om när vi alla är hemma och kan rå om varandra, baka lite, mysa lite och så avsluta dagen med att t ex titta på en bra film tillsammans. Eftersom både min man och jag jobbar hemifrån med firman så har vi möjlighet att göra loven till tillfällen när vi drar ner på arbetstiden och har mer tid tillsammans som familj. Det är guld värt!

Lite påskpyssel blir det säkert på programmet. Ett kul och lite annorlunda sätt att göra påskkort på är att göra potatistryck. Använd pepparkaksformar för att trycka ut kycklingar, hönor, tulpaner eller... något annat fint ur potatisen. Doppa potatisstämpeln i färg, eller måla med pensel så att hela ytan täcks. Tryck, och fyll på med ny färg mellan varje gång för bästa effekt.

Så här enkelt är det:

Dela potatisen. 

Tryck ut en fin kyckling eller tulpan med hjälp av pepparkaksformar. 

Skär bort det som är runt pepparkaksformen, och ta sedan bort formen.

 

Doppa potatisstämpeln i färg, eller använd pensel och pensla på färgen.

Tryck!

Låt torka och skriv en glad hälsning till någon du bryr dig om!

 

Man kan också göra en liten duk med till exempel kycklingar på - i så fall får man använda textilfärg. Släpp fram skaparlusten och sätt igång, så brukar idéerna ofta komma efterhand!

 

 

 

Pepparkaksformar som kanske kan locka till påskpyssel...

 

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion:  Wikinggruppen
Produkter
Övrigt