Väldoftande arkitekturutställning!

För dig som tycker om att både baka och att tävla finns det en pepparkakshus tävling som återkommer varje år. I år är det 26 år sedan ArkDes började anordna sin årliga  pepparkakshustävling på ett givet tema. Om du vill vara med i år är det hög tid att sätta igång och baka! Bidragen lämnas in nu under helgen 25-27 november på ArkDes på Skeppsholmen i Stockholm.

Men även den som inte bor i Stockholm kan numera vara med och tävla i kategorin Sverigebaket, genom att ladda upp sin bild själv på nätet. (Det ska också ske nu under helgen.)

Övriga kategorier är:

upp till 12 år

arkitekter, bagare och andra proffs

alla vi andra som bakar

Den 1 dec öppnar pepparkakshusutställningen som är gratis och väl värd ett besök. Här hittar man pepparkakshus i alla möjliga varianter! Det kan vara allt från husbåtar, höghus och kojor till indiantält och u-båtar.

För den som inte har vägarna förbi Stockholm så finns det möjlighet att beundra bakverken via nätet och om du vill vara med och rösta så går det alldeles utmärkt att göra det på ArkDes hemsida någon vecka in i december.

Varje år har tävlingen ett givet tema, i år är det HEMligheter. Deltagarna har obegränsad frihet att tolka temat som de själva vill. ArkDes är nationellt centrum för design och arkitektur och vill förstås väcka arkitekten inom oss genom denna  trevliga och handfasta utmaning. Alla deltagare är välkomna, båda unga och gamla, proffs och amatörer. Bidragen presenteras sida vid sida utan någon hierarkisk indelning.  Och så har man den utmärkta regeln att allt på huset måste vara ätbart.

Prisutdelning sker 18/12 och den väldoftande arkitekturutställningen håller öppet t o m 8 januari. Alla är välkomna och entrén är gratis till både utställning och prisutdelning.

Förra året var det 25-årsjubileum och då var temat Ny lya - bo på nya sätt. Hundratals glada bagare antog utmaningen att på ett lekfullt men ändå seriöst sätt ge sin tolkning av frågan.  Här på Formina blev vi väldigt glada att vi fick äran att tillhandahålla priser till vinnarna:

pepparkaksform hus

 

Passande pris i en pepparkakshustävling: en stor pepparkaksform i form av ett hus. 

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion:  Wikinggruppen
Produkter
Övrigt