Pyssel med modellera och pepparkaksformar

- ett litet pysseltips till gråa dagar

Att vara förälder är fantastiskt! Fast det är förstås inte alltid det känns så fantastiskt... Ibland har man dagar när allt istället känns jobbigt. När man helst vill slippa vara pedagogisk och uppfinningsrik och steget före och stark och klok och allt det där andra som man "borde" vara som förälder.

När jag har en sådan dag är jag nog inte så rolig att vara med. Men ibland har jag sinnesnärvaro att inse att om jag sätter något trevligt i händerna på mina barn, så är det större sannolikhet att jag får ett litet andhål. Och ett litet andhål, det kan göra susen!

Här kommer alltså ett tips på ett jättelätt pyssel som kan lätta upp en grå och jobbig dag.

Du behöver:

  • modellera (helst av typen plastellina, alltså den mer lerliknande typen av modellera, inte av typen play-doh)
  • kavel
  • plastduk eller liknande att kavla på (om du inte vill ha modelleran direkt på bordet)
  • pepparkaksformar

Arbeta modelleran lite så att den mjuknar. Ta några strängar av olika färger och tvinna dem om varandra i en spiral. Rulla spiralen ganska tunt och vik den dubbelt ett par gånger och tryck till, tills du får ett fint färgmönster. Kavla sedan ut modelleran så tunt du vill och tryck ut figurer med pepparkaksformar. Klart!

Det här är ett pyssel för själva pysslandets skull. Jag tycker om att se hur färgerna går in i varandra, men jag har än så länge inte kommit på något användningsområde för resultatet. Det går ju inte så lätt att hänga upp det på väggen, t ex. Men allt behöver ju inte vara användbart och praktiskt. Ibland får man skapa bara för skapandets skull.

Jag har också märkt att om man gör något trevligt tillsammans med barnen en stund så får de ofta inspiration att sätta igång med något eget projekt sen. Mera skapande eller kanske en roll-lek, eller något byggprojekt med lego. Det är guld värt.

Ps. Om man blandar modellera av olika färger alltför länge/mycket så blir det till slut en gråbrun massa. Därför går det inte så lätt att återvinna den här modelleran. Men så är den varken dyr eller en stor miljöbelastning, så jag tycker att man kan unna sig en omgång för engångsbruk.  ;)

 

modellera och kul pepparkaksformar

Lite kul pepparkaksformar och modellera i härliga färger - svårare än så behöver det inte vara!

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion:  Wikinggruppen
Produkter
Övrigt