Bygg ett pepparkakshus med stort, fint tak som

du kan dekorera med massor av godsaker!

 

Mall till pepparkakshus med stort tak

 

Det här pepparkakshuset med stort tak passar bra för dig som tycker om att dekorera med mycket godis! På taket får det plats massor av godsaker. Huset är heller inte svårt att göra, så det passar för både nybörjare och vana bagare. 

Byggtips:

Gör gärna väggarna och gavlarna av lite tjockare material än taket. Taket på det här huset är stort och ganska tungt. Därför är det bra att se till att underdelen är stabil så att den klarar av att bära upp taket.

Montering: Börja med att sätta ihop den ena gaveln och långväggen, fortsätt sedan med nästa gavel och fäst sist den andra långväggen. Se till att låta det torka ordentligt innan du lägger på taket. Avsluta med att sätta dit dörren.

Det här huset ser väl ut som att det ligger i en glänta i skogen? Kanske vill du baka några mysiga pepparkaksdjur som smyger omkring utanför? Vad sägs om en pepparkaksälg, en räv eller en fin björn? Eller en fin liten tomte med säck som kommer för att glädja dem som bor i stugan.

 - Eller är det kanske sagans pepparkakshus, som Hans och Greta hittade i skogen?  Knaperi, knaperi knus...

 

Ett ljusslinga eller ett lyktljus inuti huset gör att det ser extra mysigt ut! Tänk bara på brandrisken om du har levande ljus.

 

Det färdiga pepparkakshuset blir ca 20 högt, 23 cm långt och 20 cm brett

 

Ladda ner här:

Mall till pepparkakshus med stort tak

Fler tips till ditt pepparkakshus hittar du här.

 

 

Drift & produktion:  Wikinggruppen
Produkter
Övrigt