Bygg en fin pepparkaksborg med prinsar och prinsessor,
riddare, drakar och annat kul!

Mall till pepparkaksborg

 

Den här snygga pepparkaksborgen blir lätt centrum i en hel liten prinsess- eller riddarvärld av pepparkaka! Fyll borgen med både pepparkaksdjur och -figurer, som passar in i en medeltida borg eller i en sagoborg. Kanske bor där en pepparkaksprinsessa eller en pepparkaksprins? Riddare och drakar kan det också få plats, på borggården kan du till exempel anordna tornerspel. ;)

Prinsess- och riddarformar hittar du här.

Mallen finns i två storlekar, den större ger en borg som är ca 40 x 40 cm och 18 cm hög. Den mindre blir ca 30 x 30 cm och 14 cm hög. Det är bara att välja vilken storlek som passar bäst.

Byggtips:

När alla delar är utbakade och färdiga för montering, rekommenderar vi att först sätta ihop de fyra tornen, ett i taget. Lättast är att göra nederdelen av varje torn för sig och överdelen för sig. När de fått torka sätter man ihop dem. Sist "muras" tornen ihop med murarna och porten sätts på plats.

 

Ladda ner mallen här:

Mall till pepparkaksborg, ca 40 x 40 cm

Mall till pepparkaksborg, ca 30 x 30 cm

 

För dig som är ute efter en lite snabbare och lättare variant på borg så har vi också en mall till en lätt pepparkaksborg som du kan ladda ner här.

Vi har också ett set med formar till pepparkaksborg,i vår webbutik. Med det setet går det ännu smidigare, eftersom du inte behöver klippa ut mallar, mm, utan kan bara kavla ut degen och trycka ut delarna innan du gräddar dem i ugnen, dekorerar och fogar ihop dem. Den färdiga borgen gjord med vårt borg-set blir ca 10 x 10 cm och 8 cm hög.

 

 

 

 

Drift & produktion:  Wikinggruppen
Produkter
Övrigt