En fin krubba kan bli årets pepparkakshus!

pepparkakskrubba mall


Den här pepparkakskrubban är lätt att bygga och är en kul och annorlunda variant av pepparkakshus. Med hjälp av pepparkaksformar kan man göra figurerna som hör till. Använd t ex gumma och gubbe och en liten mini-pepparkaksgubbe som passar i krubban. Djur måste man förstås också ha i ett stall, till exempel en ko och en åsna. Får passar också bra, kanske en hel flock med pepparkaksfår? En palm eller två utanför huset ger lite orientalisk känsla och några kameler vid husknuten kan bli pricken över i:et. Pepparkaksformarna hittar du här.

Montering:

Sätt först ihop bakdelen (C) med den ena kortsidan (B). Fäst sedan den andra kortsidan(B) och framsidan (A). När detta torkat är det dags att lägga på taket (H). Stjärnan (G) fästs sist med en liten klick kristyr och krubbans delar (D,E,F) sätts ihop för sig.

Beroende på vilket murbruk du väljer så kan du behöva vänta mellan varven medan det torkar. Bränt socker går snabbast men är knappast barnvänligt, eftersom det blir så fruktansvärt varmt. Kristyr kan alla jobba med utan att bränna sig, men den behöver mer tid för att torka. En tredje variant är att använda smält block, alltså bakchoklad med låg kakaohalt.

Här får du fler tips för ditt pepparkakshusbygge.

 

Den färdiga krubban blir ca 14 hög, 25 cm bred och 6 cm djup.

Ladda ner mallen här:

Mall till pepparkakskrubba

 

Drift & produktion:  Wikinggruppen
Produkter
Övrigt