0Ingredienser:
3/4 dl florsocker
4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
200 g smör
1 uppvispat ägg
pensling:
uppvispat ägg
garnering:
pärlsocker och hackad sötmandel
fyllning:
fast sylt eller gelé
Blanda florsocker och både sorters mjöl. Tillsätt fettet i små bitar och ägget. Blanda samman allt till en deg. (Antingen med fingrarna, t ex på bakbord, eller med en elvisp i en bunke. Om man arbetar med händerna är kallt smör att föredra, om man väljer elvisp är rumsvarmt, mjukt smör lättast.)
Låt degen vila kallt i ca 1 timme (eller mer).
Kavla ut degen till en platta, ca 2 mm tjock. Ta ut kakor med hjälp av kakmått, använd gärna våra dubbla motiv, plus samma motiv utan den lilla formen i mitten. (T ex blomma och blomma dubbel; iris och iris dubbel, osv.)
Lägg de "hela" kakorna på bakpappersklädda plåtar. Pensla kakorna med "hål" i och doppa dem i pärlsocker och hackad mandel. Lägg dem ovanpå de hela kakorna. Fyll hålen med fast sylt eller gelé. Grädda mitt i ugnen i 175 grader tills kakorna fått fin färg, ca 8–10 min. Låt kakorna kallna på plåten, de är lite sköra medan de är varma.
Säkert köp och nöjda kunder Vi tjafsar inte om returer och reklamationer | |
Förmånlig frakt från 35 kr - inga fakturaavgifter. | |
Smidig leverans Ordern skickas inom 1-3 arbetsdagar från vårt lager nära Varberg | |
Över 2 miljoner levererade formar Till både företag och privatpersoner i Sverige och hela Europa |
