Ingredienser:
3/4 dl florsocker
4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
200 g smör
1 uppvispat ägg
pensling:
uppvispat ägg
garnering:
pärlsocker och hackad sötmandel
fyllning:
fast sylt eller gelé
Blanda florsocker och både sorters mjöl. Tillsätt fettet i små bitar och ägget. Blanda samman allt till en deg. (Antingen med fingrarna, t ex på bakbord, eller med en elvisp i en bunke. Om man arbetar med händerna är kallt smör att föredra, om man väljer elvisp är rumsvarmt, mjukt smör lättast.)
Låt degen vila kallt i ca 1 timme (eller mer).
Kavla ut degen till en platta, ca 2 mm tjock. Ta ut kakor med hjälp av kakmått, använd gärna våra dubbla motiv, plus samma motiv utan den lilla formen i mitten. (T ex blomma och blomma dubbel; iris och iris dubbel, osv.)
Lägg de "hela" kakorna på bakpappersklädda plåtar. Pensla kakorna med "hål" i och doppa dem i pärlsocker och hackad mandel. Lägg dem ovanpå de hela kakorna. Fyll hålen med fast sylt eller gelé. Grädda mitt i ugnen i 175 grader tills kakorna fått fin färg, ca 8–10 min. Låt kakorna kallna på plåten, de är lite sköra medan de är varma.
Förmånlig frakt från 35 kr - inga fakturaavgifter. | |
Smidig leverans Ordern skickas inom 1-3 arbetsdagar från vårt lager i Sverige | |
Över 2 miljoner levererade formar Till företag och privatpersoner i Sverige och Europa | |
Säkert köp och nöjda kunder Vi tjafsar inte om returer och reklamationer |