Ugnstemperatur:
175 grader (varmluft)
200 grader (vanlig ugn)
Ingredienser:
200 g smör
3 dl råsocker
2 ägg
11/2 tsk malen kardemumma
1 tsk hjorthornssalt
6 dl vetemjöl
Rör matfett och råsocker poröst. Tillsätt äggen. Blanda malen kardemumma och hjorthornssalt med en tredjedel av mjölet. Blanda ner mjölblandningen i äggblandningen och tillsätt sedan resten av mjölet. Arbeta ihop degen och låt den ligga kallt ett par timmar, gärna över natten. Kavla ut degen på mjölat bakbord eller direkt på plåten och tryck ut kakor i önskad form. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 minuter. Här ovan är kardemummakakorna, bakade med vårt äpplemått av Anna Fhager på Donsö.
Förmånlig frakt från 35 kr - inga fakturaavgifter. | |
Smidig leverans Ordern skickas inom 1-3 arbetsdagar från vårt lager i Sverige | |
Över 2 miljoner levererade formar Till företag och privatpersoner i Sverige och Europa | |
Säkert köp och nöjda kunder Vi tjafsar inte om returer och reklamationer |