Ugnstemperatur:
175 grader (varmluft)
200 grader (vanlig ugn)
Ingredienser:
200 g smör
3 dl råsocker
2 ägg
11/2 tsk malen kardemumma
1 tsk hjorthornssalt
6 dl vetemjöl
Rör matfett och råsocker poröst. Tillsätt äggen. Blanda malen kardemumma och hjorthornssalt med en tredjedel av mjölet. Blanda ner mjölblandningen i äggblandningen och tillsätt sedan resten av mjölet. Arbeta ihop degen och låt den ligga kallt ett par timmar, gärna över natten. Kavla ut degen på mjölat bakbord eller direkt på plåten och tryck ut kakor i önskad form. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 minuter. Här ovan är kardemummakakorna, bakade med vårt äpplemått av Anna Fhager på Donsö.
Formina AB
E-post: info@formina.se
Tel: 0760 212 712